Ingen har patent på at være far på den rigtige måde, men alle fædre har et fællesskab i ansvaret, rollen og de udfordringer, der dukker op fra den dag den lille er på vej.
Bogen til Far tilbyder personlige historier fra fire forskellige fædre udover hovedforfatteren. Hertil får du værdifulde bidrag fra to centrale aktører på børne- og familieområdet.
Nick Allentoft
Far til tre drenge, journalist og forfatter. Opvokset i Ebeltoft på Djursland-Mols, og har boet hele sit voksenliv i hovedstadsområdet. Han skrev bogens hoveddel på baggrund af 17 års noter og refleksioner og har deltaget aktivt i den familiepolitiske debat i flere år. Tidligere chefredaktør og stifter af mediet DenOffentlige.dk samt forfatter til bogen Velfærdsillusionen, der udkom på Forlaget Samfundslitteratur i 2018. Læs mere om Nick her: Nickallentoft.dk
Andreas Rasch Christensen
“Jeg bidrager i bogen, fordi temaet er vigtigt. Relationerne til vores børn fylder med rette meget i vores tanker og handlinger. Derfor er der god grund til at afdramatisere dem ved at fortælle om dem. Der er ingen skabelon for, hvordan en god far skal være, men der er mange historier.“
Far til to piger og kendt fra medierne som ekspert når det handler om daginstitutioner og folkeskoler. Han er forskningschef på professionshøjskolen VIA, hvor han leder forskningscenter for pædagogik og dannelse. Andreas er født i 1971. Mere om Andreas her på Linkedin
Thomas Torp
At blive far er det største ansvar en mand kan påtage sig. Det er fascinerende, udviklende, vidunderligt men også lidt skræmmende. Bogen til Far bidrager til at gøre fædre mere bevidste om deres rolle. Det vil jeg gerne bidrage til ved at fortælle om nogle af mine egne erfaringer med og holdninger til det at være far.“
Far til fire børn og et bonusbarn i alderen 0 til 21 år. Han er administrerende direktør i erhvervsorganisationen GRAKOM. Han er uddannet cand.oecon. og tidligere blandt andet direktør i PFA, vicedirektør og cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening og pressechef i Det Konservative Folkeparti. Thomas er født i 1969. Mere om Thomas her på Linkedin
Kim Them Simonsen
Som pædagog mener jeg at det er af største betydning at at sikre de bedst mulige forudsætninger for en god tid i daginstitutionen for både børn og forældre. Derfor ønsker jeg at give kommende fædre et par ord med på vejen så de bedre kan navigere i en ny og ukendt verden. Til gavn for dem selv, deres børn og de nye samarbejdspartnere i daginstitutionerne.“
Kim Them Simonsen er far til to og uddannet pædagog. Han har set i praksis, at der er forskel på mor og far, når de afleverer og henter i daginstitutionen.
Kim har også fem gode råd til fædres relation med institutionen. Kim er født i 1986.
Daniel Nygaard Jensen
Jeg har valgt at bidrage med min historie for at give de input videre, som har haft en stor indflydelse på min tilværelse efter at være blevet far. Jeg håber, at mit input – og bogen generelt – kan bidrage til et mere nuanceret billede på det at stifte familie og blive far.“
Blev far til en pige i 2016, og fik vendt op og ned på sine forestillinger om livet, da hun indtog hans verden. Farrollen ændrede hans prioriteringer og tilgang til livet markant.
Daniel er født i 1988. Mere om Daniel her på Linkedin.
Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker
Fagligt netværk af sundhedsplejersker under Dansk Sygeplejeråd siden 1976. Sundhedsplejersken arbejder for at fremme sundhed og trivsel og forebygge sygdomme hos såvel nyfødt, spædbørn, småbørn som skolebørn. Sundhedsplejersken medvirker til at sikre børn og unge en sund opvækst og derved skabe forudsætninger for en sund voksentilværelse.
I følge Sundhedsloven skal alle landets kommuner tilbyde sundhedspleje uden betaling til børn og unge og deres familier i Danmark.
Hjemmeside – Sundhedsplejersker
Center for Børneliv
Stiftet i 2015 som en non-profitorganisation, der bygger bro mellem forskning og praksis. Centrets formål er at fremme helhedsorienterede og tværfagligt koordinerede indsatser til gavn for børn og familier. Kimen til Center for Børneliv blev lagt for flere år siden, da en række ledende sundhedsplejersker og forskere tog initiativ til et forum, der skulle fremme brugen af forskning i praksis – specifikt i fagprofessionelles møder med gravide, børn og familier.
I dag henvender Center for Børneliv sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og familier.